Concert agenda

 

 

De agenda van het Cantatekoor Almere

Op deze pagina informeren wij u over aankomende optredens van ons koor.

 

Matinée met het Cantatekoor Almere op zondag 22 april 2018.

De datum voor het volgende concert is inmiddels bekend:
Zondag 22 april 2018 en het wordt weer een matinee in de Goede Rede in Almere Haven.
Het programma biedt het publiek een muzikale tijdreis variërend van Monteverdi tot Strategier en Andriessen als modernste componisten. Een heel apart segment van het concert wordt een aantal uiteenlopende versies van het Onze Vader in vier verschillende talen onder anderen van Duruflé en Schütz.
Het Cantatekoor Almere biedt ook dit maal een niet alledaags programma waar inmiddels alweer enkele maanden intensief aan gewerkt wordt.

Verdere details volgen zodra deze bekend zijn.

 

Eerdere concerten:

Op zondag 7 mei 2017 heeft het Cantatekoor Almere in de Goede Rede in Almere Haven voor een volle zaal de Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy uitgevoerd.

De "Elias" behoort tot Mendelssohn’s meest bekende koorwerken en getuigt van een ongekende dramatische zeggingskracht. De componist heeft met het stuk de grootsheid, de dramatiek maar ook de wreedheid van het oudtestamentische verhaal van de profeet Elias getoonzet. Voor het eerst uitgevoerd in 1846, was dit het laatste oratorium dat hij in zijn korte leven heeft geschreven.

Het koor werd op de vleugel begeleid door Vaughan Schlepp en op orgel door Felicity Goodwin. De partij van "Elias" werd gezongen door Hans Stobbe. De overige solopartijen werden gezongen door leden van het Cantatekoor Almere zelf.

De algehele leiding was in de handen van Han Siertsema.

Meer over de componist: https://nl.wikipedia.org/wiki/Felix_Mendelssohn_Bartholdy

 

Op onze Facebook Pagina houden wij u verder op de hoogte van onze activiteiten.