Home

 

Welkom bij het Cantatekoor Almere (foto Fred Vloo)

Het Cantatekoor Almere pakt de draad weer op!
 
De afgelopen twee jaar zijn moeilijke jaren geweest voor het Cantatekoor Almere. Samen repeteren was bijna niet mogelijk en zoomrepetities bleken een zeer matige vervanging.
Maar nu mogen we weer voluit repeteren en pakken we de draad vol goede moed weer op.
Het koor zal haar eerste concert na corona geven op 15 oktober 2022. Tijdens dit concert zal de natuur in al haar facetten centraal staan. Rondom dit thema worden een aantal stukken uitgevoerd begeleid door beelden en verhalen. Het programma zal zeer gevarieerd zijn. Het koor zal korte stukken ten gehore brengen van o.a. Brahms, Saint-Saëns, Frank Bridge en Mendelssohn. Alt Ria Heemskerk zal haar medewerking als soliste verlenen maar daarnaast ook vertellen over de zang van vogels.
Het Cantatekoor Almere zoekt zangers en zangeressen die mee willen doen aan dit concert. De repetities zijn op dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in kerkcentrum ‘de Lichtboog’. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar de voorzitter Rita Huijink 036-5366467. Iedereen is welkom om een keer te komen kijken en mee te doen.
Voor meer informatie over zowel het concert als over meezingen met het koor kunt u terecht op de website: www.cantatekooralmere.nl


Wie zijn wij?

Het Cantatekoor Almere is opgericht in 1984.

Het koor telt ongeveer 30 enthousiaste zangers en zangeressen en laat inmiddels al bijna veertig jaar van zich horen. Hoewel in muzikaal opzicht de één meer bedreven is dan de ander, gaat het koor er vanuit dat er in ieder mens muziek zit dat kan worden ontwikkeld. Tijdens de repetities wordt er hard en serieus gewerkt, tijdens de pauze is er dan ruimte voor de nodige gezelligheid.

Als basisprincipe richt het koor zich op het uitvoeren van muziek uit de periode 1500 tot 1700 maar inmiddels is het repertoire uitgebreid tot in de moderne tijd met muziek van onder anderen Strategier en de Klerck. De concerten worden meestal begeleid door een strijkersensemble en/of piano, dan wel orgel.

Cantatekoor Almere behaalde in januari 2012 met Ein Deutsches Requiem van Brahms (uitgevoerd in 2011) de derde prijs in het kader van de Amateurkunstprijs Almere 2011.

 

De dirigent

Han

Han Siertsema is de dirigent van het Cantate Koor Almere. Hij studeerde in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium en behaalde daar de diploma's voor orgel en kerkmuziek.
Daarnaast heeft hij met succes opleidingen gevolgd voor dirigent en docent koristenopleiding.
Behalve het Cantate Koor Almere heeft hij ook andere koren onder zijn hoede.

Verder geeft hij lessen op orgel, piano, klavecimbel en in koorscholing.
Als organist/ klavecinist is hij verbonden aan twee professionele ensembles.

 

De begeleiding

Het koor wordt tijdens repetities en ook bij uitvoeringen alweer enkele jaren aan de vleugel of aan het orgel begeleid door Felicity Goodwin.

felicity2
Felicity Goodwin studeerde aan het Queensland Conservatorium of Music (Austalië) bij Christopher Wrench (orgel) en Steven Savage (piano). In 1995 kreeg ze haar Bachelor of Music met First Class Honours. Na het behalen van haar diploma heeft ze als organiste, pianiste en klaveciniste opgetreden bij orkesten, koren en kamermuziekensembles in Australië.

Kom eens naar een repetitie!

Het Cantate Koor Almere repeteert elke dinsdagavond van 20 uur tot 22 uur in kerkcentrum 'De Lichtboog' , Klokkeluiderstraat 10 - 1315EJ Almere-Stad.

U bent welkom om eens - vrijblijvend - bij een koorrepetitie te komen kijken en luisteren.
We hebben bovendien bijna altijd een aantal extra muziekmappen met het actuele repertoire van het koor bechikbaar, zodat u desgewenst ook mee kunt oefenen.

Het is wel plezierig als u ons van tevoren even laat weten dat u van plan bent te komen. Klik daartoe op 'contact'